Bahan A (gaul dan perap 10m)
200g ayam di potong kecil2
100g kentang
1/2 bgkus kecil serbuk kari dgg
Halia, bwg merah, bwg putih di tumbuk seckup nya
Serai sebatang
Bahan B ( di bancuh )
Air nyiur dr buah kelapa yg di potong.
1/2 bgkus santan paket
Garam dan aji secukup rasa
Cara2-
Masukkan bahan A ke dalam buah kelapa, kemudian, tuangkan bahan B, gaul rata....kemudian tutupkan buah kelapa tadi dengan bahagian yg atas yg telah di potong.
Bungkuskan buah yg telah diisi dgn ayam tadi dgn aliminium foil, tandakan yg mana sebelah atas...
Masukkan kelapa yg sudah di bungkus dgn aliminium tu ke dalam bara api (arang) selama 30 minit.....
Hidangkan semasa panas...kalau dah sejuk, panaskan atas dapur jer....sedap sebab lain rsa nya dr kari biasa..... nak pedas, masukkan cilipadi .
No comments:
Post a Comment