Saturday, 2 March 2013
POTATO WEDGES
Ubi Kentang seberapa byk yg di sukai. Cuci bersih2 kulit ubi kentang. Kemudian rebus bersama dengan garam sedikit. Jangan di buang kulitnya. Rebus sehingga betul2 lembik,tapi jgn sehingga pecah. Kemudian toskan, rendam sebentar dalam air sejuk untuk memberhentikan proses memasak. Ambil ubi terebut dah potong. Utk tepung salut, sy guna tepung KFC, di campur bersama garam, blackpepper, serbuk paprika. Ini boleh ikut citarasa masing2. Panaskan minyak. Sewaktu hendak gaul dalam tepung bancuhan td, celup dulu potongan ubi dalam air biasa, kemudian baru gaul dan goreng. kalau tak nnti tepung xmelekat. Goreng sehingga nmpak tepung masak. Tak perlu lama sbb ubi dah pun masak. Hanya utk masakkan tepung sahaja.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment