Monday, 25 February 2013

APAM MEKAR BLUEBERRY

bhn2nyaa;
250gm gula (2cwn)
2bj telur
1sdk esen vanilaa
200ml susu segar perisa grape blueberrie(botol warna purple-magnolia)
300gm tpg gdum(3wn)
1sdk oveletted
pewarna purple 1 penutupnya
paper cup yg comel2
mangkuk2 kecil sy gnkan mangkuk acuan kuih lompang
cara2nya
1.pukul telur+gula hingga kembang,masukkan oveletted,esen pukul lg sampai sebati.
2.masukkantepung sikit2 selang seli dgn susu bt sampai habis,,kacau dgn senduk kaub balikan sampai sebati.
3.letak pewarna dan kacau lg sehingga warna sekata..
4.susun paper cup ke dlm mangkuk2 kecil dan isikan adunan 3/4 jgn sampai melimpah..
5.kukus dgn menggunakan api yg kuat,,klu api x kuat,,,nanti x pecah dan x kembang mekar...ok 

No comments:

Post a Comment