Monday, 25 February 2013

MURTABAK MEGGI

-3 bungkus meggi kari
-3 biji telur gred A
-isi ayam
-hirisan kubis
-bawang merah n putih racik halus
-minyak utk tumis
-carrot dipotong halus
-kentang didadu kecil
-daun bawang n daun sup

cara: meggi direndam air panas.dan tapiskan.
tumis bawang, masukkan 2 bungkus perencah meggi shj dan sedikit air.masukkan isi ayam.bila ayam dah empuk masukkan kentang dan carrot. biar sampai hampir kering.pecahkan telur. campurkan bahan yg ditumis tadi.taburkan daun bawang/sup.gaulkan bersama meggi..tuang dalam pan vantage.bakar menggunakan api kecil 6-8 minit.balikkan pan..bakar lagi 4-5 minit. siap..boleh potong dan hidang.hidangan boleh dimakan oleh 4-5 org.

No comments:

Post a Comment