bahan A
3 bahagian ayam (sekor ayam potong 4)
serbuk kunyit
garam halus
serbuk lada hitam
-gaul sebati semua bahan dan bakar
Bahan B (air asam)
2 biji bawang besar
2 biji cili merah (cabai besar)
5 tangkai cili padi
2 biji buah tomato
1 inci belacan
garam dan gula secukup rasa
jus asam jawa@ jus limau
1/2 cawan air suam
daun bawang/daun sup (nk lg sedap letak daun kesum)
cara:
1 biji tomato belah 4,1 biji bawang besar belah 4,belacan,garam dan gula,air suam dan jus asam jawa dibland sebati (jgn halus sgt)..kasar2 skit
1 biji tomato hiris nipis,1 biji bawang nesar hiris nipis dan daun bawang/daun sup hiris nipis...masukkan dalam bekas bersama bahan bland..gaul sebati.
No comments:
Post a Comment