Monday, 25 February 2013

KEK LAPIS HORLICKS

10 biji telur ayam size A
150 gm holicks 
100 gm gula halus
200 gm tepung gandum atau tepung Hong Kong
1 sudu teh essen vanilla
sedikit perwarna kuning
1 Tin kecil susu pekat manis
16 ozs / 454 gm Mentega

Cara membuatnya

Pukul mentega dengan gula shingga kembang
Masuk kan telur ayam satu persatu sampai habis
Kemudian masuk kan holicks, susu pekat manis dan tepung gandum
Kacau adunan shingga sebati akhir sekali masuk kan essen vanilla dan perwarna kuning.

Sedia kan loyang 8×8 sapu kan sedikit mentega agak kek tidak melekat.
Ambil satu sudu besar adunan dan bakar pada suhu 180 cc dengan mguna kan api atas dan bawah.
Setelah adunan masak tekan2 kek agar rata kemudian masuk kan satu sudu besar adunan lagi
bakar mguna kan api atas sahaja buat lah begitu seterus nya sampai habis. 

No comments:

Post a Comment