24 Biji tellur ayam
4 biji dari nya ambil ke semua telur
20 biji ambil kuning nya saja.
16 Ozs mentega
10 ozs gula halus
6 ozs tepung Hong Kong
11/2 bungkus serbuk santan
4 sudu makan susu manis
2 sudu makan pandan paste
2 sudu makan ovellet
1 sudu teh essen vanilla
1 sudu kecil garam
Cara mbuatnya
Mentega di pukul dengan susu di dlm bekas lain sampai kembang kemudian masuk kan serbuk santan kacau se hingga sebati.
Telur ayam di pukul dengan gula di dalam bekas yang lain se hingga kembang.
Sesudah kembang masuk kan ovellet
Kemudian masuk kan ke dalam adunan mentega tadi
Akhir sekali masuk kan tepung hong kong, garam dan paste pandan kacau se hingga sebati.
Bakar kek blapis lapis shingga habis dengan suhur 180 darjah.
No comments:
Post a Comment