resepi:
10 keping kulit popia
bancuhan 1/2 sudu kecil tepung + air (utk lekatkan kult masa gulung)
1 1/2 cawan minyak (untuk goreng)
cara 1: gulung popia dan lekatkan dgn bancuhan tepung dan gunting serong2
cara 2: potong kulit popia kepada 4 bahagian..dan setiap bahagian dipotong 2..gulung dan lekatkan
*pilih mana2 cara yg disukai...kemudian goreng dalam minyak panas..guna api sederhana dan sering balik2kan masa goreng..dan keemasan boleh angkat dan tos..
1 sudu besar serbuk cheese
2 sudu besar nestum
1 sudu besar gula
1 sudu kecil rempah kari daging
1 sudu kecil susu tepung (guna susu dumex irfan ja)
kisar halus semua bahan..gaulkan dengan kulit popiah yg dah siap digoreng.
salam sis..tumpang tanya,dimana blh dapatkn serbuk cheese tu yea..tq
ReplyDeletepm saya..ada jual
DeleteAkk ad jual powdr cheese lg?
Deletesaya ada jual. 200gram rm 12. setengah kilo rm25. kalau ambil bnyk, boleh less.. COD KL.
ReplyDeletepm 017 3593887
Salam. boleh tahu ni pkai cheese jenis ape eh? maaf, sy ni buta ilmu tntang cheese... tq
ReplyDeleteAimi
serbuk
ReplyDeleteresipi ni pkai cheese powder yg wrna oren tu ke
ReplyDeleterempah kari..serbuk kari utk msak kn
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletesaya dh cuba resepi ni.tpi saya olh sedikit perasanya.bila ada masa teluang saya buat utk jualan
ReplyDeleteBoleh share x olahan perasa tu?,sy bt xda rasa pedas n cheese,,knpaaaa
DeleteBoleh share x olahan perasa tu?,sy bt xda rasa pedas n cheese,,knpaaaa
DeleteShare
ReplyDelete